Рецепти
Лесна чорба со тиквички (посно) Ана Ѓорова

Брз и лесен посен оброк за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 поголема )

Домат(3 средни )

Црвен кромид(1 Главица)

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Измијте ја тиквичката и исушете ја, па исечете ја на средни коцки.
  2. Кромидот исечете го исто така не на многу ситно и пропржете го во тенџере со маслото.
  3. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги тиквичките и пржете.
  4. Потоа додајте вода колку да покрие половина од тиквичките, посолете и гответе.
  5. Доматите исечкајте ги на коцки и додајте ги во тенџерето откако тиквичките ќе бидат доста омекнати.
  6. Гответе ја чорбата вкупно 25-30 минути, во зависност од големината на коцките на тиквичките, може ќе ви треба помалку време, не треба тиквичките да бидат премногу меки за да не се распаднат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: