Рецепти
Локум бомбици Ана Ѓорова

Вкусни и лесни бомбички што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Локум(250 Грама)

Алва(таан 200 грама )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(Плазма 150 грама )

Црно чоколадо(200 Грама)

Сок од портокал(цеден 50 мл )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ставете ги локумот и издробената таан алва.
  2. Замесете ги со рака, па постепено една по една додавајте ги преостанатите состојки: мелените ореви, мелените плазма бисквити, 100 г сечкано чоколадо и 50 мл сок од цеден портокал.
  3. Месете со дланките додека се изедначат состојките, потоа обликувајте бомбици со големина на орев.
  4. Во тенџере на оган искршете ги преостанатите 100 грама чоколадо, додајте 3 лажици масло за јадење и мешајте убаво да се растопи.
  5. Бомбиците извалкајте ги во топеното чоколадо и во чоколадни трошки по желба или со јатки.
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Здраво чоколадно лепче

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: