Рецепти
Локум бомбици Ана Ѓорова

Вкусни и лесни бомбички што се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Локум(250 Грама)

Алва(таан 200 грама )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(Плазма 150 грама )

Црно чоколадо(200 Грама)

Сок од портокал(цеден 50 мл )

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад ставете ги локумот и издробената таан алва.
  2. Замесете ги со рака, па постепено една по една додавајте ги преостанатите состојки: мелените ореви, мелените плазма бисквити, 100 г сечкано чоколадо и 50 мл сок од цеден портокал.
  3. Месете со дланките додека се изедначат состојките, потоа обликувајте бомбици со големина на орев.
  4. Во тенџере на оган искршете ги преостанатите 100 грама чоколадо, додајте 3 лажици масло за јадење и мешајте убаво да се растопи.
  5. Бомбиците извалкајте ги во топеното чоколадо и во чоколадни трошки по желба или со јатки.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: