Рецепти
Лосос со сос од путер, лимон и лук Ана Ристеска

Најлесниот и највкусниот ручек кој можете да го подготвите. Потребни се минимални состојки и можете да го послужуте со варен аспарагус на пареа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(филети 4 )

Сол

Бибер

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Пилешка супа(1/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Путер(4 Супени лажици)

Мед(1/2 Кафена лажица)

Сечкан магдонос

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во мало тавче стопете 1 кафена лажичка путер на средна температура. Додајте лук и пржете додека не стане златно кафен околу 1-2 минути. Додајте ја пилешката супа и сокот од лимон. Оставете да врие додека количината не се намали на пола околу 3 минути. Додајте ги путерот и медот, промешајте додека сосот убаво не се соедини и тргнете го на страна.
  2. Филетите лосос исушете ги со хартија и зачинете ги со сол и бибер од двете страни. Маслиново масло загрејте го на тавче за пржење на средна температура. Пржете го лососот 4 минути на едната страна и 2-3 минути на другата страна.
  3. Лосоот странете го на чинија за служење и посипете го со сосот. Декорирајте со магдонос и парчиња лимон.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: