Рецепти
Лосос во сос од портокал Ана Ристеска

Лосос во интересен сос од портокали кој пријатно ќе ве изненади

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(1 Килограм)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сок од портокал(300 Милилитри)

Хопла(250 Милилитри)

Кромид(80 Грама)

Масло(30 Милилитри)

Каперси(20 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(1 Кафена лажица)

Бел пипер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Филетите од лосос натопете ги со лимонов сок, посолете ги и зачинете ги со бел пипер.
  2. На загреано масло испржете ги од секоја страна па оставете ги на топло.
  3. Во масло кратко пржете го кромидот исечкан на резанки, залејте со сок од портокал и уште 100 мл вода.
  4. Додајте ја сечканата кора од портокал, биберот и капарите претходно измиени во топла вода.
  5. Варете уште 5 минути и на крај додајте го нишестето разматено во малку вода и павлаката.
  6. Оставете да проврие, па топлата риба прелејте ја со сосот и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: