Рецепти
Мафини со бело чоколадо Ана Ристеска

Брзи мафини со бело чоколадо како одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(100 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Маргарин(80 Грама)

Јогурт(250 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Брашно(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На многу ниска темепратура или на пареа маргаринот и чоколадото се топат и се оставаат да се изладат.
  2. За тоа време се матат јајцата и шеќерот додека побелат, се додава чоколадото со путерот и со јогуртот.
  3. Потоа, се додава брашното помешано со прашок за печиво и полека, на најмала брзина, се изедначува масата.
  4. Калапите за мафини малку се подмачкуваат, потоа се полнат две третини и се печат на 175-180 степени или се додека поруменат (околу 30 минути, зависно од рерната).
  5. Пред служење, мафините можат да се прелијат со прелив од чоколадо.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: