Рецепти
Мафини со јаболки и моркови Ана Ѓорова

Одлични за појадок со чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(280 Грама)

Овесни снегулки(80 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1/2 Кафена лажица)

Рендан морков(150 Грама)

Рендано јаболко(150 Грама)

Кафеав шеќер(150 Грама)

Јајце(2 )

Млеко(120 Грама)

Масло(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Измешајте ги брашното, овесните снегулки, прашокот за печиво, содата, циметот, ѓумбирот и шеќерот.
  3. Додајте ги ренданите моркови и јаболки и мешајте додека смесата се соедини.
  4. Додајте ги и јајцата, ванила екстрактот, млекото и маслото и матете да нема грутки.
  5. Претурете ја смесата во намастени и набрашнети калапчиња за мафини и печете ги 15-20 минути додека добијат убава светлозлатна боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: