Рецепти
Макарони со чадено месо Ана Ристеска

Едноставен ручек од запечени макарони кој ќе ви биде омилен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(400 Грама)

Свински врат(чаден 200 Грама)

Кашкавал(10 ленти )

Јајце(4 )

Кисела павлака(200 Милилитри)

Фета сирење(200 Грама)

Млеко(400 Милилитри)

Вегета(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган додаваме масло и вегета. Во водата ги вариме макароните и ги цедиме во цедалка.
  2. Во длабок сад ги ставаме фета сирењето и го ситниме со жица. Јајцата ги кршиме и ги додаваме во садот. Потоа ги додаваме киселата павлака и млекото и мешаме со жицата.
  3. Откако преливот ќе се соедини посолуваме, наросуваме мелен бибер и промешуваме.
  4. Во огноотпорен сад намрсен со масло ставаме половина од макароните.
  5. Чаденото месо го сечкаме на коцки и го додаваме во садот.
  6. Редиме половина од лентите кашкавал и прекриваме со преостанатите макарони.
  7. Преливаме со мешавината од јајца, млеко, сирење, павлака и ги додаваме преостанатите ленти кашкавал. Садот го затвараме со алуминиумска фолија и го стваме во рерна.
  8. Печеме 30 минути на 200 степени, го вадиме од рерна и ја отвараме фолијата.
  9. Од макароните со чадено месо ставаме на чинија за сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: