Рецепти
Малбо колач Ана Ристеска

Колач или мафини, како и да го подготвите нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(75 Грама)

Шеќер(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

Јајце(2 )

Брашно(200 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Мелени бадеми(50 Грама)

Млеко(180 Милилитри)

Замрзнати малини(100 Грама)

Боровница(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Изматете го путерот, потоа додајте го шеќерот и сè заедно измиксајте. Едно по едно додавајте ги јајцата, секое миксајте го половина минута, потоа додајте половина од млекото.
  2. Измешајте ги брашното, прашокот за печиво и бадемите, а потоа додајте ги во течните состојки, измиксајте и на крајот додајте го преостанатото млеко. Кога смесата ќе стане компактна, додајте го овошјето и промешајте со лопатка.
  3. Смесата нанесете ја во силиконски калапи или во некој правоаголен калап. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 20-22 минути.
  4. Оставете да се излади, потоа извадете од калапот и наросете шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: