Рецепти
Манџа од полнети пиперки Ана Ѓорова

Има ист вкус како полнети пиперки, а е поедноставна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Лупени домати од конзерва(800 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Пилешка супа(или говедска 400 мл )

Ориз(200 Грама)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган пропржете ги кромидот, сечканата бабура на коцки и меленото говедско месо.
  2. Кога месото убаво ќе се испржи и ќе добие убава боја, додајте ги во тенџерето сечканите домати од конзерва, налијте супа и доматен сос и добро измешајте.
  3. Додајте го и оризот, па повторно измешајте и зачинете со сол, бибер и лук во прав.
  4. Покријте го тенџерето и варете на тивко околу 30 минути.
  5. Сервирајте ја манџата со рендан кашкавал.
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Бели колачиња (посно)
Куглов погача со сирење
Свинско со пиво и со рузмарин
Урма торта со ореви
Посна руска салата
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Посен колач со јаболки и рум
Бабини кифлички
Солени плетенки
Пилешко рижото со грашок
Сок (сируп) од бозел
Бисквит торта со јаболки
Локум бомбици
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Пита со пилешко и печурки
Пилешки дроб со праз
Мешан мармалад
Полнети погачици

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: