Рецепти
Манџа од полнети пиперки Ана Ѓорова

Има ист вкус како полнети пиперки, а е поедноставна за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Црвена бабура(1 )

Лупени домати од конзерва(800 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Пилешка супа(или говедска 400 мл )

Ориз(200 Грама)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на умерен оган пропржете ги кромидот, сечканата бабура на коцки и меленото говедско месо.
  2. Кога месото убаво ќе се испржи и ќе добие убава боја, додајте ги во тенџерето сечканите домати од конзерва, налијте супа и доматен сос и добро измешајте.
  3. Додајте го и оризот, па повторно измешајте и зачинете со сол, бибер и лук во прав.
  4. Покријте го тенџерето и варете на тивко околу 30 минути.
  5. Сервирајте ја манџата со рендан кашкавал.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: