Рецепти
Мариниран ослиќ (посно) Ана Ѓорова

Сервирајте го со додатоци по свој вкус, а најдобро оди со салата од компир и со сок од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ослиќ(1 Пакување)

Бело вино(100 Милилитри)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Балсамико оцет(10 Милилитри)

Лук(2-3 Чешниња)

Лимон(1 )

Рузмарин

Сол

Кари во прав

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маслиновото масло, белото вино и оцетот измешајте ги со зачините, сечканиот лук и со 1/2 цеден лимон.
  2. Рибата убаво премачкајте ја со маринадата и оставете ја неколку часа да отстои. Може да ја маринирате рибата од навечер, а да ја печете следниот ден.
  3. Потоа наредете го маринираниот ослиќ во намастена тепсија за печење, полијте го со маринадата и печете го во загреана рерна додека добие румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: