Рецепти
Маринирана риба на скара Ана Ѓорова

Печена риба во маринада од лимон со гарнир од спанаќ и компири. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринада: во сад измешајте 2 лажици лимонов сок и 6 лажици маслиново масло. Измешајте и додајте малку бибер, ситно сечкани лук и магдонос и мајчина душичка или рузмарин.
  2. Рибата оставете ја да се маринира во течноста околу 30-60 минути.
  3. Маринираните рибји филети посолете ги и испечете ги на скара.
  4. Компирот сварете го, а спанаќот (или штавеј) кратко бланширајте го.
  5. На маслиново масло пропржете чешне сечкан лук, додате ги сечканите компир и спанаќ, зачинете по вкус и пржете ги додека се соединат убаво.
  6. Рибата послужете ја со гарнирот од компир и спанаќ.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: