Рецепти
Меден ролат Ана Ѓорова

Лесен и брз десерт за неочекуваните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Медени срца(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Мед(3 Супени лажици)

Цимет(1/2 Супена лажица)

Масло(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Чоколадото искршете го на парчиња и растопете го во тенџере на оган заедно со маслото.
  2. Медените срца исечкајте ги на парчиња и ставете ги во сад за матење.
  3. Додајте ги растопеното чоколадо, сечканите ореви, медот и циметот и размесете ја смесата со рака.
  4. Потоа ставете ја на парче алуминиумска фолија намастена со масло и со раце формирајте ролат.
  5. Свиткајте го во фолијата и ставете го во фрижидер да се стегне, па послужете исечени парчиња.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: