Рецепти
Мексиканско рижото Ана Ѓорова

Вкусен, ароматичен ориз подготвен на мексикански начин со доматен сос и коријандер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(2 Чаши)

Масло(1/2 Чаша)

Доматен сос(1 мало пакување )

Коријандер(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(1-2 Чешниња)

Вода(4 Чаши)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Кумин

Лук во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава за пржење загрејте го маслото на умерен оган.
  2. Додајте го оризот и гответе додека добие златнокафена боја. Постојано мешајте со дрвена лажица и внимавајте да не ви се залепи на тавата.
  3. Во меѓувреме сварете ја пилешката коцка за супа со 4 чаши вода, па откако оризот убаво ќе се пропржи, додајте ја сварената супа во тавата.
  4. Промешајте убаво и потоа додајте го доматниот сос и мелените чешниња лук, па зачинете со сол, бибер, кумин и лук во прав по желба.
  5. Промешајте и покријте ја тавата со капак. Гответе го оризот околу 40 минути до 1 час.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: