Рецепти
Милк коцки – торта Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Шеќер(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(6 Супени лажици)

Какао(4 Супени лажици)

Вода(6 топла Супени лажици)

Млеко(1 Литар)

Нишесте (пченкарен скроб)(100 Грама)

Шеќер(4 Супени лажици)

Бело чоколадо(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер во прав(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

Кора

  1. 6 јајца и 6 лажици шеќер се матат добро.
  2. Во нив се додаваат 6 лажици брашно, 1 прашок за пециво, 4 лажици какао и 6 лажици топла вода.
  3. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се става да се пече во загреана рерна на 200 степени додека фати коричка.
  4. Потоа печената кора се сече на два дела.

Милк крем

  1. Густинот се раствара во 150 мл ладно млеко.
  2. Се префрлаат во тенџере на оган и се додава останатото млеко. Во нив се меша белото чоколадо со 4 лажици шеќер да се растопи и да се згусне смесата.
  3. Посебно со миксер се матат 250 г маргарин и 150 г шеќер.
  4. Смесата со маргарин се соединува со оладената смеса од бело чоколадо и се меша.

Финална постапка:

  1. Се премачкува една кора со филот, па се преклопува со втората кора.
  2. Колачот се поросува со кокос или шеќер во прав и се послужува.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: