Рецепти
Мимоза сендвичи Ана Ѓорова

Наместо маскарпоне и горгонзола сирење, може да употребите и друг вид сирење по желба – лепчињата секако ќе бидат вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги со нож корките на интегралниот леб, па пресечете ги на 4 парчиња така што ќе добиете квадрати.
  2. Измешајте ги сирењата, зачинете со малку бибер, додајте малку ситно исечкан див лук (2 лажици) и убаво промешајте.
  3. Од смесата нанесете на половина од парчињата леб и покријте ги со останатата половина коцки леб.
  4. Јајцата сварете ги и жолчките испасирајте ги или издробете ги (белките оставете ги настрана).
  5. На врвот на лепчињата ставете од испасираната жолчка, декорирајте со уште див лук, зачинете со сол и бибер и оставете ги вашите мимоза лепчиња да отстојат во фрижидер половина час.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: