Рецепти
Мостарска алва Ана Ристеска

Со овој десерт ви предлагаме да се напиете суво бело вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Лимон(1 )

Мелени ореви(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ги ставаме водата, шеќерот и ванилинот шеќер и промешуваме со лажица. Половина лимон цедиме во цедалка.
  2. Лимоновиот сок го додаваме во тенџерето и вариме додека шербетот не ја добие потребната густина.
  3. Во друго тенџере на оган ги ставаме маслото и брашното. Мешаме со лажица додека брашното не се испржи и не добие златно-жолта боја. Го налеваме врелиот шербет и непрекинато мешаме со лажицата.
  4. Додаваме 50 5 мелени ореви и откако смесата ќе почне да се одделува от тенџерето го тргаме тенџерето од оган.
  5. Оставаме смесата малку да се олади и формираме бомбици. Ги свалкуваме во преостанатите мелени ореви и ги ставаме во хартиени корпички.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: