Рецепти
Мостарска алва Ана Ристеска

Со овој десерт ви предлагаме да се напиете суво бело вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Лимон(1 )

Мелени ореви(150 Грама)

Ванилин шеќер(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тенџере на оган ги ставаме водата, шеќерот и ванилинот шеќер и промешуваме со лажица. Половина лимон цедиме во цедалка.
  2. Лимоновиот сок го додаваме во тенџерето и вариме додека шербетот не ја добие потребната густина.
  3. Во друго тенџере на оган ги ставаме маслото и брашното. Мешаме со лажица додека брашното не се испржи и не добие златно-жолта боја. Го налеваме врелиот шербет и непрекинато мешаме со лажицата.
  4. Додаваме 50 5 мелени ореви и откако смесата ќе почне да се одделува от тенџерето го тргаме тенџерето од оган.
  5. Оставаме смесата малку да се олади и формираме бомбици. Ги свалкуваме во преостанатите мелени ореви и ги ставаме во хартиени корпички.
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Тестенини со сос од туна
Ѓевречиња од мелено месо
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Салата со праз и сирење
Чоколадни бомбици со авокадо
Резанки од палачинки
Пилешко со брокули и соја сос
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Чоколадни палачинки
Похувани буковки
Салата со карфиол и маслинки
Бели пралини
Салата со компири и туна
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: