Рецепти
Мус од јагоди Ана Ѓорова

Летен десерт по ручекот. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(400 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Слатка павлака(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Јагодите измијте ги и исчистете ги од дршките, па пресечете ги на половинки.
  2. Ставете ги во блендер со шеќерот и изблендирајте додека добиете хомогена смеса.
  3. Слатката павлака (ладна од фрижидер) ставете ја во подлабок сад и матете ја со миксер.
  4. Кога ќе добиете шлаг, ставете во него 2/3 од изблендираната смеса со јагоди и мешајте со лажица.
  5. Во стаклена чаша прво ставете од мешавината со јагоди, па одозгора со помош на готварски шприц ставете од шлагот и декорирајте го десертот по желба со свежи јагоди.
  6. Оставете го во фрижидер 30 минути пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: