Рецепти
Мусака од домати без месо Ана Ѓорова

Послужете ја топла со кисело млеко и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете ги модрите патлиџани, исечете ги на тркалца, посолете ги и оставете ги да стојат половина час натопени во вода.
  2. Во меѓувреме пропржете го сечканиот кромид, па додајте ги сечканите пиперки, исечканите и излупени црвени домати, три јајца, млекото, масло, бибер, сол и сечкан магдонос.
  3. Во тавче наредете го исцедениот модар патлиџан во неколку реда, а помеѓу него ставете од подготвената смеса.
  4. Сето ова се пече во загреана рерна додека добие златножолта боја, се јаде додека е топло, а како додаток се служи кисело млеко.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: