Рецепти
Мусака од домати без месо
Послужете ја топла со кисело млеко и уживајте во вкусот
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Модар патлиџан(2-3 поголеми )
Кромид(3 Главици)
Црвена пиперка(3-4 )
Домат(2-3 )
Јајце(3 )
Млеко(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Излупете ги модрите патлиџани, исечете ги на тркалца, посолете ги и оставете ги да стојат половина час натопени во вода.
- Во меѓувреме пропржете го сечканиот кромид, па додајте ги сечканите пиперки, исечканите и излупени црвени домати, три јајца, млекото, масло, бибер, сол и сечкан магдонос.
- Во тавче наредете го исцедениот модар патлиџан во неколку реда, а помеѓу него ставете од подготвената смеса.
- Сето ова се пече во загреана рерна додека добие златножолта боја, се јаде додека е топло, а како додаток се служи кисело млеко.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во