Рецепти
Начос со мелено месо Ана Ѓорова

Вкусно, мексиканско јадење од печен тортиља чипс со мелено месо и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Меленото месо го пропржуваме со претходно исечканиот кромид, додаваме малку сол и масло.
  2. Во земјен сад најпрво го редиме чипсот, па го ставаме меленото месо, печурките, кашкавалот сечкан на парчиња, пиперките во кругови, рузмарин и босилек.
  3. Пак редиме од чипсот и постапката ја повторуваме за на крај да завршиме со чипс.
  4. Одозгора врз целата смеса рендаме кашкавал и ја преливаме павлаката која претходно сме ја изматиле со малку вода, па печеме додека се растопи кашкавалот и јадењето добие убава боја.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: