Рецепти
Најлесно тесто на светот Ана Ристеска

Полски колач кој можете да го подготвите со кое било овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 85 минути

  1. Сите состојки треба да бидат на собна температура.
  2. Прво се делат белките од жолчките.
  3. Белките се матат со миксер додека не станат пенасти.
  4. На крај се додава шеќерот лажица по лажица и постојано се мати со миксер.
  5. Смесата од белките треба да биде густа и мазна.
  6. Потоа се додават жолчките една по една и се продолжува со матење додека смесата не се соедини.
  7. Постепено се додава масло или путер.
  8. Се додава екстракт од ванила.
  9. Во смесара се додава брашното со прашокот за пециво и нежно се меша со дрвена лажица за да се поврзе тестото.
  10. Тавата со пречник 23 cm се обложува со хартија за печење.
  11. На хартијата се става тестото.
  12. Одозгора се става овошје.
  13. Еден дел од овошјето треба да биде во смесата.
  14. Се пече на 175 степени 1 час.
  15. Оладеното тесто се посипува со шеќер во прав.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: