Рецепти
Намаз од кромид Ана Ѓорова

Послужете го со потпечени лепчиња или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Главицата кромид излупете ја и ставете ја во керамички сад. Прелијте ја со масло и печете ја во загреана рерна на 200 степени, 20 минути.
  2. Испечената главица кромид исечкајте ја на парчиња и измиксајте ја во блендер.
  3. Измешајте го кромидот со ситно сечканиот млад кромид, пиперка, крем сирењето и мајонезот.
  4. Зачинете со сол и бибер по вкус и добро измешајте додека добиете хомоген крем.
Овесни барови со смокви
Домашно кисело млеко
Суви смокви
Мармалад од грозје со јаболки
Мафини со морков и ореви
Намаз од кромид
Намаз од пире и ореви
Стапчиња со сирење и кашкавал
Црвен песто сос
Сос со бадеми
Јаболки во вино и мед
Крем од печурки
Кремаст намаз од грашак
Колачи со банана и ленено семе
Чоколаден намаз
Круши со вино и зачини
Посен колач со овес
Сос од пиперки и маслинки
Намаз од белки
Здрав сникерс
Посни бомбички со суви смокви и ореви
Намаз од авокадо
Чоколадни кошнички
Мак колачиња
Домашен хумус
Снежни конуси од лимон
Овесни бисквити
Чајните колачиња од Алиса во земјата на чудата
Здрави чоколадни колачиња
Чоколадни барови

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: