Рецепти
Намаз од кромид Ана Ѓорова

Послужете го со потпечени лепчиња или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Главицата кромид излупете ја и ставете ја во керамички сад. Прелијте ја со масло и печете ја во загреана рерна на 200 степени, 20 минути.
  2. Испечената главица кромид исечкајте ја на парчиња и измиксајте ја во блендер.
  3. Измешајте го кромидот со ситно сечканиот млад кромид, пиперка, крем сирењето и мајонезот.
  4. Зачинете со сол и бибер по вкус и добро измешајте додека добиете хомоген крем.
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Тестенини со сос од туна
Ѓевречиња од мелено месо
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Салата со праз и сирење
Чоколадни бомбици со авокадо
Резанки од палачинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: