Рецепти
Намаз од печурки и лук Ана Ѓорова

Послужете со потпечени лепчиња со масло и зачини и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свежи шампињони(400 Грама)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Грчки јогурт(185 Грама)

Кисела павлака(185 Грама)

Кромид(1 мала главица или 2 млади кромитчиња исечкани )

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Буковец(1 Прстофат)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Маслото загрејте го во тава и пржете ги исечканите печурки со 1/2 лажичка сол на умерен оган, околу 8-10 минути или додека убаво омекнат и испари течноста. Оставете ги да се оладат.
  2.  Во сад измешајте ги пржените печурки со останатите состојки.
  3. Зачинете по вкус со уште сол, бибер и буковец.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: