Рецепти
Намаз од сладок компир и куркума Ана Ѓорова

Здрав, вегански намаз што одлично оди како додаток со вашите омилени солени јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(1 среден )

Куркума(1/2 Кафена лажица)

Кумин(мелен 1/4 лажичка )

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Грав во конзерва(1 конзерва исцеден )

Сол

Бибер

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Таан од сусам(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Слаткиот компир излупете го и исечете го на коцки, па ставете го во плех врз хартија за печење и наросете го со зачините и со сечканиот лук.
  2. Печете во претходно загреана рерна на 175 степени околу 30-40 минути или додека компирот омекне.
  3. Оставете да се олади, па изблендирајте во блендер со останатите состојки (освен маслиновото масло) додека добиете хомогена, кремаста смеса.
  4. Послужете го намазот во чинија и полијте го со маслиново масло.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: