Рецепти
Октопод во бело вино Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Вегета(малку )

Бибер

Сенф(1/2 Супена лажица)

Бело вино(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Октоподот претходно исчистен и одмрзнат ставете го во тенџере со зовриена вода да се вари 1 и пол час.
  2. Откако ќе се свари (проверете со нож дали е добро сварен – месото треба да е меко и со убава боја), исечкајте го на парчиња.
  3. Потоа ставете го во тава на оган, во тавата додајте маслиново масло, малку вегета, сенф, бибер и ситно сечкан лук.
  4. Откако октоподот ќе се пропржи и ќе пушти мирис од зачините, додајте во тавата бело вино и динстајте го додека течноста испари.
Сок од јаболко
Медитеранска паста салата
Октопод во бело вино
Ќофтиња од мисиркино месо и тиквички
Пастрмка на кајмак
Полнети свински ребра на скара
Мини овесни палачинки
Здрав протеински сладолед
Мароканска салата од портокал
Смути со малини
Ролат од омлет
Печен омлет од зеленчук
Смути со праски
Крем од печурки
Кремаст намаз од грашак
Ќофтиња од леќа и ленено семе
Посен сатараш
Чоколаден намаз
Шејк од краставици
Овошна салата со ореви
Сладолед од шумско овошје (хроно)
Палачинки од хељда (хроно)
Мус од чоколадо и авокадо (хроно)
Круши со вино и зачини
Ладна салата од грав
Салата од бело месо и ориз
Чорба од моркови
Полнети бабури со туна
Салата од миризливо овошје
Пикантни брускети

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: