Рецепти
Октопод во бело вино Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(500 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Вегета(малку )

Бибер

Сенф(1/2 Супена лажица)

Бело вино(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Октоподот претходно исчистен и одмрзнат ставете го во тенџере со зовриена вода да се вари 1 и пол час.
  2. Откако ќе се свари (проверете со нож дали е добро сварен – месото треба да е меко и со убава боја), исечкајте го на парчиња.
  3. Потоа ставете го во тава на оган, во тавата додајте маслиново масло, малку вегета, сенф, бибер и ситно сечкан лук.
  4. Откако октоподот ќе се пропржи и ќе пушти мирис од зачините, додајте во тавата бело вино и динстајте го додека течноста испари.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: