Рецепти
Омлет со месо и грашак Ана Ѓорова

Вкусен појадок. Послужете го со чаша ладен цеден сок од овошје.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Компир(1 )

Грашок(100 Грама)

Мисиркино месо(чадено 100 грама )

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, компирот се ренда, па потоа заедно се пржат во масло во една поголема тава.
  2. Во меѓувреме во друг сад се обарува грашокот.
  3. Мисиркиното месо (чадено) се сече на коцки и се додава во тавата со кромид и компир, па заедно кратко се пропржуваат.
  4. Потоа во тавата се додава и сварениот грашак, а на крај се додаваат јајцата (претходно изматени со виљушка со зачините).
  5. Омлетот се вади од тавата кога јајцата ќе бидат испржени и се послужува.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: