Рецепти
Оревки Ана Ристеска

Лесни колачиња со ореви кои одат одлично во прилог со кафе или чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(2 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Белките заедно со шеќерот се матат со миксер, кога ќе се добие густа смеса се додава сокот од лимон.
  2. Се мати уште малку и потоа се додаваат оревите и убаво се промешува.
  3. Во тавче се става фолија за готвење и со мала лажичка се става од смесата врз фолијата. Се пече на 150 степени во загреана рерна. Кога ќе се испечат треба да се крцкави.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: