Рецепти
Оревки Ана Ристеска

Лесни колачиња со ореви кои одат одлично во прилог со кафе или чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(2 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сечкани ореви(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Белките заедно со шеќерот се матат со миксер, кога ќе се добие густа смеса се додава сокот од лимон.
  2. Се мати уште малку и потоа се додаваат оревите и убаво се промешува.
  3. Во тавче се става фолија за готвење и со мала лажичка се става од смесата врз фолијата. Се пече на 150 степени во загреана рерна. Кога ќе се испечат треба да се крцкави.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*