Рецепти
Овесни бисквити Ана Ристеска

Здрави чајни колачиња, многу едноставни за подготовка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(100 Грама)

Интегрално пченично брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Кафеав шеќер(50 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Путер(100 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Во блендер ставете ги овесните снегулки и убаво изблендирајте ги. Потоа ставете ги во сад заедно со интегралното брашно, прашокот за печиво, кафеавиот шеќер и солта.
  3. Додајте го путерот и матете додека не се добие ронлива смеса, а потоа додајте го млекото и матете додека не се добие мазна смеса. Тестото звиткајте го во проѕирна фолија и ставете го во фрижидер 15 минути.
  4. Извадете го тестото и исукајте го со сукало така што ќе биде со дебелина од 3мм. Со калапи исечете кругови, декорирајте ги со виљушка и ставете ги да се печат 15 минути.
  5. Извадате ги, оставете ги да се оладат и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: