Рецепти
Овошна лимонада Ана Ѓорова

Летно освежување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Малини(1 Чаша)

Шеќер(1/2 Чаша)

Лимон(4 )

Коцки мраз

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Праските исечете ги и изблендирајте ги со малините и со 1 и пол чаша вода.
  2. Потоа процедете го сокот и отстранете го овошниот дел.
  3. Шеќерот ставете го во тенџере на оган со 1/2 чаша вода и направете шербет со постојано мешање додека се растопи шеќерот.
  4. Шербетот оставете да се олади.
  5. Во бокал ставете 7 чаши вода, сокот од лимон и коцки мраз. Додајте го шербетот и течноста од праските и малините и мешајте.
  6. Чувајте го сокот во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: