Рецепти
Палачинки од сладок компир Ана Ристеска

Започнете го утрото правилно со овие палачинки со сладок компир! Направени со 100% овесно брашно и пире од сладок компир кои се преполни со витамин А и влакна, така што ќе се чувствувате енергизирани целиот ден

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(1 Чаша)

Ленено семе(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сладок компир(пире 1 Чаша)

Јајце(1 )

Јаворов сируп(1/4 Чаша)

Бадемово млеко(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги сите суви состојки, а во друг сад измешајте ги мокрите состојки. Потоа додајте ги мокрите состојки во сувите и мешајте додека нема нема грутки.
  2. На тавче ставете кокосово масло и на средна температура пржете ги палачинките околу 2-3 минути по страна.
  3. Послужете ги со путер од кикирики и јаворов сируп.
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: