Рецепти
Панакота со јагоди Ана Ѓорова

Италијански непечен десерт со свежи јагоди што треба да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагоди(450 Грама)

Млеко(1/2 Чаша)

Желатин(1 )

Сол(1/8 Кафена лажица)

Шеќер(1/3 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Хопла(1 и пол чаша )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јагодите измијте ги, исчистете ги и изблендирајте ги додека добиете кремаста смеса.
  2. Во средно тенџере додајте го млекото. Додајте го желатинот и оставете го да отстои 10-тина минути.
  3. Во тенџерето со млеко додајте сол, шеќер и јагодите. Ставете го тенџерето врз рингла на силен оган и мешајте беспрекинато околу 2 минути.
  4. Мешајќи, постепено додавајте ја ванилата и хоплата (слатката павлака).
  5. Смесата тргнете ја од оган и оставете ја настрана целосно да се олади или кога малку ќе се олади, ставете ја во фрижидер.
  6. Оладената смеса ставете ја во кружни калапи, покријте ги со фолија и оставете ги најмалку 4 часа во фрижидер или преку ноќ.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: