Рецепти
Папалини со лимон Ана Ѓорова

Вкусен ручек за љубителите на риби

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Папалини(1 Килограм)

Лимон(3 )

Морков(4 )

Ловоров лист(5-6 )

Вода(200 Милилитри)

Оцет(100 Милилитри)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(100 Милилитри)

Доматен сос(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рипчињата се чистат и се мијат. Се посолуваат.
  2. Лимоните се сечат на кругови и се редат како подлога во тавата.
  3. Морковите (исечкани на тркалца) се редат врз лимоните.
  4. Рибите се редат една спроти друга сè додека се пополни тавата.
  5. Се попрскува тавата со масло, се посолува со зачини и рибите се печат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: