Рецепти
Парена торта со гриз Ана Ристеска

Лесен и вкусен десерт што одлично оди со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Масло(20 Супени лажици)

Млеко(20 Супени лажици)

Гриз(250 Грама)

Брашно(20 Супени лажици)

Сечкани ореви(10 Супени лажици)

Прашак за печиво(1 )

Шеќер(3 чаши (за шербетот) )

Вода(3 чаши (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата, шеќерот, маслото, млекото, гризот, брашното, сечканите ореви и прашокот за печиво добро се соединуваат во сад за да се добие хомогена смеса.
  2. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се пече на 200 степени.
  3. Во меѓувреме во тенџере се варат водата и шеќерот
  4. Потоа се попарува ладната торта со млак шербет.
Слатко од вишни
Шери бомбици
Локум бомбици
Колач од тиква
Десерт кус-кус
Џем од капини
Мармалад од јаболки
Торта со суво овошје и костени
Торта со чоколадо и мармалад
Торта со вишни
Сутлијаш со банана
Абисински колач
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Лимон ролат
Кокосови бомбици со портокал
Зебра торта (посно)
Бисквит торта со киви и банани
Торта со слатко од зелени смокви
Мостарска алва
Малбо колач
Лешник карамел бомбици
Фаџ со суви смокви
Мини палачинки со крем
Карамелизирани смокви
Браунис со банани
Овошно желе со јогурт
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Панцероти од чоколадо
Торта со фил од чоколадо и лимон

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: