Рецепти
Парена торта со гриз Ана Ристеска

Лесен и вкусен десерт што одлично оди со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Масло(20 Супени лажици)

Млеко(20 Супени лажици)

Гриз(250 Грама)

Брашно(20 Супени лажици)

Сечкани ореви(10 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 чаши (за шербетот) )

Вода(3 чаши (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата, шеќерот, маслото, млекото, гризот, брашното, сечканите ореви и прашокот за печиво добро се соединуваат во сад за да се добие хомогена смеса.
  2. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се пече на 200 степени.
  3. Во меѓувреме во тенџере се варат водата и шеќерот
  4. Потоа се попарува ладната торта со млак шербет.
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Бели колачиња (посно)
Куглов погача со сирење
Свинско со пиво и со рузмарин
Урма торта со ореви
Посна руска салата
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Посен колач со јаболки и рум
Бабини кифлички
Солени плетенки
Пилешко рижото со грашок
Сок (сируп) од бозел
Бисквит торта со јаболки
Локум бомбици
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Пита со пилешко и печурки
Пилешки дроб со праз
Мешан мармалад
Полнети погачици

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: