Рецепти
Парена торта со гриз Ана Ристеска

Лесен и вкусен десерт што одлично оди со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Масло(20 Супени лажици)

Млеко(20 Супени лажици)

Гриз(250 Грама)

Брашно(20 Супени лажици)

Сечкани ореви(10 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 чаши (за шербетот) )

Вода(3 чаши (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата, шеќерот, маслото, млекото, гризот, брашното, сечканите ореви и прашокот за печиво добро се соединуваат во сад за да се добие хомогена смеса.
  2. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се пече на 200 степени.
  3. Во меѓувреме во тенџере се варат водата и шеќерот
  4. Потоа се попарува ладната торта со млак шербет.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: