Рецепти
Парена торта со јаболки и ореви Ана Ѓорова

Шербет торта на едноставен начин што е многу вкусна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(250 Грама)

Брашно(250 Грама)

Сечкани ореви(250 Грама)

Јаболко(3 )

Суво грозје(100 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Рум(8 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 пакување за шербет )

Лимон(1 за шербет )

Вода(3 чаши за шербет )

Шеќер(3 чаши за шербет )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сувото грозје оставете го да отстои со румот околу половина час, одвреме-навреме промешувајте да  впие грозјето од румот. Потоа изцедете го од румот.
  2. Јајцата со миксер убаво изматете ги со шеќерот додека шеќерот се растопи.
  3. Потоа во смесата со матените јајца додајте ги изренданите и излупени јаболки, гризот, сечканите ореви, сувото грозје, брашното и прашакот за печиво.
  4. Добро соединете ги состојките и смесата претурете ја во кружен сад бр. 30.
  5. Печете во рерна на 180 степени, 20 минути.
  6. Во меѓувреме подгответе шербет: во тенџере на оган ставете ги водата, шеќерот, ренданата кора од лимонот и сокот и ванилиниот шеќер. Варете додека да добиете посакувана густина и додека се растопи шеќерот, околу 10 минути.
  7. Ладната торта исечете ја на парчиња и прелијте ја со ладниот шербет. Оставете да впие пред послужување.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: