Рецепти
Паштета од хељда Ана Ѓорова

Хељдата е корисна намирница, а овој рецепт е одлична комбинација за вкусен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Хељдата сварете ја 25 минути во посолена вода. Соодносот е 1: 4, а варете додека водата целосно испари.
  2. Во меѓувреме на маслиново масло испржете го ситно сечканиот кромид, па кога ќе омекне, додајте ловоров лист и сечкани печурки.
  3. Динстајте ја смесата додека течноста од печурките целосно испари.
  4. Печурките зачинете ги по вкус со сол, бибер, лук во прав и сув магдонос.
  5. Потоа заедно со оладената хељда, сенфот (или може таан) и со киселите краставички се ставаат во блендер и смесата се микса додека да се добие хомоген крем.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: