Рецепти
Паштета од пастрмки (посно) Ана Ѓорова

Намазот послужете го со потпечен леб како предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(2 Килограми)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Главица)

Маргарин(250 Грама)

Вода(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос

Сенф

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа

  1. Рибата исчистете ја и исечете ја на поголеми парчиња. Исчистете го лукот, а целерот и кромидот исечете ги на поголеми парчиња.
  2. Сето тоа со зачините (без сенфот, биберот и магдоносот) ставете го во експрес лонец и на тивок оган варете го 3 часа. Може да додадете и уште зеленчук по желба (комплет зеленчук за супа).
  3. Потоа смесата малку испасирајте ја, па измиксирајте ја. Додајте малку сенф и бибер по вкус. По потреба ставете сол, посипете со ситно сечкан магдонос и украсете со маслинки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: