Рецепти
Паста со ќофтиња од туна (хроно) Ана Ристеска

Вкусен и здрав специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исцедете ја туната од масло и измешајте ја со издинстаните 1 кромид и 1 лук. Додајте магдонос, зачини и белка да се поврзе смесата. Печете ги ќофтињата во рерна.
  2. Пропржете ги кромидот и лукот, додајте ги излупените домати и зачини по вкус. Намалете ја температурата и варете 10 минути да се згусне сосот. Потоа додајте ги ќофтињата и сечканите маслинки и варете уште неколку минути.
  3. Сварете ги интегралните тестенини спред упатството и прелијте ги со приготвениот сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: