Рецепти
Пастрмка на кајмак Ана Ристеска

Лесен ручек од пастрмка на малку поинаков начин кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрма(2 )

Кајмак(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Брашно(100 Грама)

Црвен вински оцет(30 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Пастрмката ја сечеме на половина по должина. Ги отсекуваме главата, перките и опашката. Ги отстрануваме коските.
  2. Филетите пастрмка ги сечеме на парчиња. Зачинуваме со сол и бибер од двете страни и ги оставаме парчињата на чинија за да впијат од зачините.
  3. Во тава на оган топиме 150 г кајмак. Парчињата риба ги обелуваме со брашното и ги пржиме на растопениот кајмак во тавата на оган. Откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме на чинија.
  4. Во тенџере на оган го топиме преостанатиот кајмај и со лажица го нанесуваме на пастрмката.
  5. Во дрвен сад за толчење ги ставаме чешнињата лук, посолуваме и го толчиме лукот. Го додаваме оцетот, промешуваме и го нанесуваме лукот со оцет на пастрмката.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: