Рецепти
Пастрмка на кајмак Ана Ристеска

Лесен ручек од пастрмка на малку поинаков начин кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрма(2 )

Кајмак(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Брашно(100 Грама)

Црвен вински оцет(30 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Пастрмката ја сечеме на половина по должина. Ги отсекуваме главата, перките и опашката. Ги отстрануваме коските.
  2. Филетите пастрмка ги сечеме на парчиња. Зачинуваме со сол и бибер од двете страни и ги оставаме парчињата на чинија за да впијат од зачините.
  3. Во тава на оган топиме 150 г кајмак. Парчињата риба ги обелуваме со брашното и ги пржиме на растопениот кајмак во тавата на оган. Откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме на чинија.
  4. Во тенџере на оган го топиме преостанатиот кајмај и со лажица го нанесуваме на пастрмката.
  5. Во дрвен сад за толчење ги ставаме чешнињата лук, посолуваме и го толчиме лукот. Го додаваме оцетот, промешуваме и го нанесуваме лукот со оцет на пастрмката.
Бурек коцки
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Бељуш
Сутлијаш со банана
Пиле полнето со печурки
Лимон ролат
Ролати од пилешки копани
Овчарска пита
Бисквит торта со киви и банани
Мостарска алва
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Бела салата
Чорба од чадено месо
Палачинки со туна
Гибаница мафини
Пита со јунешко и пилешко месо
Домашен пудинг од вишни и капини
Мелено месо со зеленчук и пире
Црно бел колач со бисквити
Торта слоново око
Ролат со ореви
Летна пишкота
Солени бомбици
Шницли со печурки
Пастрмка на кајмак
Кремаста салата со бело вино
Леќа со пржена сланина
Свински шницли со павлака и печурки
Чорба со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: