Рецепти
Пастрмка во фолија со зеленчук Ана Ѓорова

Печена риба со мешан зеленчук што приготвена на овој начин е многу вкусна, а едноставна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пастрмките се мијат, се чистат и потоа се сечат на парчиња.
  2. Компирите и морковите се мијат, се лупат и потоа се сечат на крукчиња.
  3. За секое лице посебно се подготвува фолија на тој начин што во неа се ставаат неколку парчиња пастрмка, малку брокула, малку сечкани моркови и сечкани компири.
  4. Потоа рибата и зеленчукот се зачинуваат со сол, вегета, оригано, рузмарин и босилек, па се посипуваат со маслиново масло и секое пакетче добро се затвора.
  5. Така завитканите риби се печат во загреана рерна на 220 степени, околу 20-25 минути, потоа се сервираат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: