Рецепти
Пастрмка во сос и магдонос Ана Ристеска

Едноставен ручек за четворица од пастрмка во интересен сос од лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвув за помалку од 40 минути

  1. Измијте ги пастрмките, исушете ги си салфета и исчистете ги. Потоа извалкајте ги во брашното, измешано со малку сол и пржете ги на загреаниот путер.
  2. Извадете ги од тавата, исечете ги на филети и оставете ги на топло место.
  3. Во сосот од пржењето додајте ги сокт од лимон и неколку лажици исечкан магдонос, па оставте го сосот да се згусне на силен оган.
  4. Ставете ги филетите пастрмки во чинии, полијте ги со подготвениот сос, попиперете ги и сервирајте ги.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: