Рецепти
Печен лосос со лук и магдонос (посно) Ана Ѓорова

Лесен, здрав и посен ручек. Послужете го со варен зеленчук или друг гарнир по желба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лосос(1 филета од околу 700-800 грама )

Лук(7-8 Чешниња)

Магдонос

Рузмарин(сув 1 лажиче )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На лососот му се вади кожата ако има (од едната страна).
  2. Лукот и магдоносот се сечкаат многу ситно.
  3. Во огноотпорен сад се става масло, потоа се става рибата, па повторно се премачкува со масло и се зачинува од двете страни.
  4. Се додава исечканиот лук, се наросува со рузмарин и со сечкан магдонос и се распоредуваат убаво низ целиот сад.
  5. Огноотпорниот сад се става во загреана рерна на 200 степени и лососот се пече 40-60 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: