Рецепти
Печена коприва со јајца и пармезан Ана Ѓорова

Предјадење или лесна вечера од коприва, ‘ржани снегулки и пармезан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Коприва(800 Грама)

Маргарин(60 Грама)

Јајце(3 )

’Ржани снегулки(0.5 Чаша)

Рендан пармезан(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Копривата прелијте ја со врела, солена вода, оставете ја малку да отстои, исцедете ја и динстајте ја кратко на маргаринот. Кога ќе испари водата, копривата извадете ја и исечкајте ја.
  2. Во посебен сад со миксер пенасто изматете 3 жолчки со 1 лажица маргарин, додајте ги ‘ржаните снегулки, копривата и ренданиот пармезан. Додајте сол и бибер по вкус.
  3. Изматете ги белките во цврст снег и додајте ги во садот со копривата, измешајте, а потоа смесата ставете ја во подмачкана тепсија со маргарин и печете на умерена температура 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: