Рецепти
Печена скуша (посно) Ана Ѓорова

Едноставно приготвена риба на здрав начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 )

Магдонос(2 врзопа )

Бело вино(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Вегета(2 Супени лажици)

Лук(7 Чешниња)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Црвен вински оцет(70 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исчистените и измиени скуши засечете ги на повеќе места.
  2. Зачинете ги со сол, вегета и наполнете ги со мешавина од ситно сечкани магдонос и лук.
  3. Наредете ги скушите во тава намастена со масло и попрскајте ги со масло.
  4. Во тавата додајте кришки лимон, оцетот, уште магднос и црвен пипер. Зачинете со уште вегета и додајте го виното.
  5. Печете ја рибата во рерна на 200°C околу 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: