Рецепти
Печени ќофтиња од туна Ана Ѓорова

Лесни и брзи ќофтиња со кои нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(100 Грама)

Туна во конзерва(370 Грама)

Лебни трошки(5-6 Супени лажици)

Магдонос

Сирење(150 Грама)

Јајце(1 )

Вегета(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад со виљушка издробете го сирењето, па измешајте го со иситнетата туна од конзерва, ренданиот кашкавал, лукот во прав, бибер, вегетата и јајцето.
  2. Добро измешајте, па додајте го исечканиот магдонос и месете ја смесата со рацете додека да се изедначи.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња, наредете ги во тава за печење обложена со намастена хартија за печење.
  4. Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Сок од јаболко
Ќофтиња со пилешко и пармезан
Фетучини со песто сос
Десерт кус-кус
Фритата со домат, туна и сирење
Чорба од пилешки гради
Печурки во крцкаво тесто
Турски ѓевречиња (посно)
Пита од лиснато тесто
Полнети мисиркини гради
Свински кременадли со сос од шампињони
Полнет леб
Џем од капини
Мармалад од јаболки
Торта со суво овошје и костени
Чорба со печурки и чадена сланина
Супа од пилешки дроб
Сутлијаш со банана
Абисински колач
Печена скуша (посно)
Макарони со чадено месо
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Медитеранска паста салата
Свинско печено во маринада
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Школки во вински сос
Пилешки крилца во сос од пиперки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: