Рецепти
Печени ќофтиња од туна Ана Ѓорова

Лесни и брзи ќофтиња со кои нема како да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(100 Грама)

Туна во конзерва(370 Грама)

Лебни трошки(5-6 Супени лажици)

Магдонос

Сирење(150 Грама)

Јајце(1 )

Вегета(1/2 Супена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Масло

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во длабок сад со виљушка издробете го сирењето, па измешајте го со иситнетата туна од конзерва, ренданиот кашкавал, лукот во прав, бибер, вегетата и јајцето.
  2. Добро измешајте, па додајте го исечканиот магдонос и месете ја смесата со рацете додека да се изедначи.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња, наредете ги во тава за печење обложена со намастена хартија за печење.
  4. Печете ги во загреана рерна на 200°C околу 20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: