Рецепти
Печени компири со говедско месо Ана Ѓорова

Интересна идеја за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Доматен сос(30 Милилитри)

Јаболков оцет(1½ Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Сол(½ Кафена лажица)

Сув магдонос(½ Кафена лажица)

Урми(5 )

Компир(5 поголеми )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава загрејте масло, пропржете го кромидот и додајте го меленото говедско месо. Пржете со мешање додека добие убава боја.
  2. Додајте ја ситно сечканата пиперка, оцетот, сенфот, ситно сечканиот или сомелен лук, сувиот магдонос и солта и добро измешајте ги состојките.
  3. Во друго тенџере зовријте ⅔ чаша вода и додајте ги урмите. Варете ги 30-60 секунди додека да омекнат, па тргнете ги од оган и зачувајте ја водата во која што се вареа.
  4. Урмите без семки изблендирајте ги со доматниот сос додека добиете хомогена смеса, па додајте ги со говедското месо.
  5. Додајте 2 лажици од водата во која што се вареа урмите и добро измешајте ја смесата.
  6. Компирите испечете ги во тава со намастена хартија за печење додека убаво омекнат.
  7. Потоа со нож внимателно направете засек на средината и врз нив додајте ја смесата од месо.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: