Рецепти
Печурки со јајца Ана Ристеска

Интересно предјадење од јајца во сос со печурки и кисела павлака со кое ќе ги изненадите гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Пречурките ги сечкаме на тенки парчиња и ги додаваме во тенџерето со омекнатиот кромид. Чешнето лук ситно го сечкаме и го додаваме во тенџерето. Посолуваме и наросуваме бибер.
  3. Налеваме 200 мл вода, промешуваме и вариме 20 минути.
  4. Во длабока чинија ставаме 150 мл вода, ги додаваме брашното и црвениот пипер и мешаме со жица.
  5. Размешаното брашно го додаваме во тенџерето и промешуваме. Откако сосот ќе ја добие потребната густина едно по едно ги кршиме јајцата и на око ги ставаме во тенџерето. Ја додаваме и киселата павлака.
  6. Откако јајцата ќе се сварат го тргаме тенџерето од оган.
Француски штангли
Вафли со боровинки
Бела чорба
Пилешка чорба со карфиол
Гулаш супа со домати
Есенска торта
Шпанска чорба со леќа
Далматинска супа од риба
Куглов колач со јогурт
Пилешко во сос од горгонзола
Тестенини на шпански начин
Блум штангли
Сочен чоколаден колач
Шницли со печурки
Лесни чоколадни тартуфи
Чорба од печен лосос
Свински ребра во доматен сос
Грчка супа со лимон и пилешко месо
Мини суфлеа со пармезан
Кростата со рикота и чоколадо
Печурки со јајца
Фритата со домат, туна и сирење
Паприкаш од пржени ќофтиња
Макарони со чадено месо
Чоколадни тартуфи
Медитеранска паста салата
Холандска пита
Мисиркини шницли во ароматичен сос
Октопод во бело вино
Малбо колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: