Рецепти
Печурки во крцкаво тесто Ана Ѓорова

Вкусно и интересно предјадење од шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(20-тина )

Јајце(2 )

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

Вода(70 Милилитри)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1/2 )

Мајонез(100 Грама)

Копар(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во сад за матење ставете ги водата маслиновото масло и прашокот за печиво. Посолете.
  2. Белките од јајцата се матат со миксер во посебен сад, а жолчките се додаваат со водата, маслиновото масло и печивото и се матат со миксер.
  3. Се зачинува со бибер, се додава околу 100 г брашно и изматените белки. Мешајте додека тестото се соедини.
  4. На печурките им се отстрануваат рачките, се валкаат во преостанатото брашно и потоа се валкаат во тестото.
  5. Се пржат во поголема количина загреано масло во тава на оган и се ставаат на чинија обложена со хартија.
  6. Лимонот се цеди и се меша во друг сад со мајонезот, биберот, солта и копарот, па се меша додека сосот се соедини.
  7. Печурките послужете ги со сосот и со чаша бело вино.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: