Рецепти
Пикантен намаз со модри патлиџани Ана Ѓорова

Нискокалоричен намаз од модри патлиџани за љубителите на пикантниот вкус. Одлично оди со потпечени лепчиња на скара.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Магдонос(1/2 Китка)

Чили пиперка(1/2 )

Чили сос(малку )

Маслиново масло(1,5 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Босилек(5 Листови)

Лимон(1/2 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани измијте ги и исушете ги со крпа, преполовете ги и ставете ги во плех со хартија за печење (без да ги лупите). Печете ги додека убаво омекнат.
  2. Потоа излупете ги и испасирајте ги.
  3. Лукот, магдоносот, босилекот и пиперката ситно исечкајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Намазот прелијте го со масло, лимонов сок, посолете го и по желба (доколку сакате поинтензивен лут вкус) додајте и табаско лут сос.
  5. Сервирајте го со печени лепчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: