Рецепти
Пиле полнето со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Свежи шампињони(500 Грама)

Марула(4 Листови)

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 )

Бел пипер(1/2 лажичка мелен )

Зелени маслинки(10 )

Лук(1 Чешне)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Бело вино(100 Милилитри)

Колбас(1 )

Путер(80 Грама)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган ставете ја коцката супа да се вари.
  2. Во тава на оган ставете масло и додајте 30 г путер, па откако ќе се растопи, пропржете ја исечканата главица кромид.
  3. Во тавата со омекнатиот кромид додајте ја и пиперката исечкана на коцки.
  4. Откако и пиперката ќе се запржи, додајте ги сечканите маслинки и сечканите шампињони.
  5. Додајте го и исечканото чешне лук и зачинете со сол и бел пипер. Добро промешајте.
  6. Откако течноста ќе испари во тавата, додајте ги сечканиот колбас и сечканата марула, промешајте и тргнете ја тавата од оган.
  7. Додајте го јајцето и измешајте го филот со лажица.
  8. Со приготвениот фил наполнете го пилето и зацврстете го со готварски конец.
  9. Премачкајте го со 50 г путер, наросете го со бибер и сол и ставете го пилето во намастен плех.
  10. Прелијте со белото вино и со 300 мл супа од коцка, па печете го 60 минути во рерна на 220°C.
  11. Печената кокошка извадете ја од рерна, извадете го конецот, исечете ја на парчиња и послужете ја со печен компир.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: