Рецепти
Пиле во сос од домати Ана Ѓорова

Зачинето пилешко месо со вкусен сос од свеж домат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилето добро измијте го и исушете го со кујнска крпа, па исечете го на мали парчиња.
  2. Секое парче добро зачинете го со сув зачин, сол, бибер и испасиран лук. Најдобро е да го ставите месото во ќесе, а потоа да ги додадете измешаните зачини и добро да го истриете во ќесето.
  3. Месото ќе биде уште повкусно ако така зачинето го оставите во фрижидер барем 1 час, а најдобро преку ноќ.
  4. Потоа на загреано масло испржете го месото, постојано превртувајте го за да се испржи од сите страни. Полијте со малку вода и динстајте го месото додека сосема да омекне.
  5. Кромидот исечете го на ситно, а пиперката, морковот и тиквицата на коцки. Додајте ги во готовото пилешко месо, уште малку заедно динстајте ги, па прелијте ги со јаболков оцет.
  6. Зачинете со сол и бибер по вкус, а може да додадете и лута пиперка.
  7. Доматот ставете го да се вари во зовриена вода околу 2 минути, потоа извадете го и полијте го со ладна вода. Излупете го и исечете го на коцки, па додајте го во тенџерето со пилешкото и зеленчукот.
  8. Додајте ловоров лист, па гответе и постепено поливајте со пилешката супа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: