Рецепти
Пиле во сос од печурки Ана Ѓорова

Француски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(3 мали )

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(200 Грама)

Сланина(150 Грама)

Бело вино(500 Грама)

Слатка павлака(500 Милилитри)

Пилешка супа(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Излупете го кромидот (не го сечете) и исечкајте ги шампињоните на четвртинки.
  2. Загрејте ги маслото и путерот во огноотпорен сад.
  3. Пржете ги измиените и исушени пилиња од сите страни додека добијат убава златнокафена боја. Тргнете ги настрана.
  4. Во истиот сад испржете ги кромидот, сланината и печурките. Зачинете со сол и бибер по вкус.
  5. Откако убаво ќе се испржат, полијте ги со белото вино, пилешката супа, слатката павлака и додајте ги пилињата.
  6. Покријте го садот со капак и гответе на тивка температура 30 минути додека убаво се потпече пилето.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: